2009. április 15., szerda

Figyelem! Baromi Hosszú Szöveg (BHSz) következik

Hajnal. Nem megy fel ez a tetves winfos telepítés.. Tipikusnak mondható hajnal. Stirlitz, már megint egy lepukkant géppel szívott. Egyre mélyebben meg volt róla győződve, hogy a DVD veri le a masinát, méghozzá éppen a formázás kellős közepén, amikor felpörög.. csak akkor, de ez éppen elég kellemetlen. Elbaszott formázás után hűhadeérdekes! dolgok keletkeznek. Tulajdonképpen a mutáció (hűhadeérdekes!) ugye az evolúció alapja, de hogy egy olyan kupacból, mint a winfos, semmiféle evolúció nem képes reggelig jót kihozni, erre Stirlitz mérget evett volna. Ehelyett kiment cigizni, és pihenés képen olvasni szeretett volna. (volna, volna, volna..) Van mindenféle kísértés a világban.. - meg a twa™Művek*. A szaki ismét kedvenc témájánál van, valami jezsuitákkal nyűg. Meg Istennel. Beszélgetni akar Istenről. Jezsuitával. Hitről mit lehet beszélgetni? Nincsenek ott észérvek, vagy hisz az ember, vagy nem. Ez eldöntendő kérdés, mindenkinek saját döntése: igen, nem. Éppen ez a lényeg a dologban, onnan aztán se jobbra, se balra. A döntés természetesen bármikor megváltoztatható egy újabb döntéssel, de már ez is a saját belső döntések és természetesen felelősség kategóriájába tartozik, nincsenek észérvek. Ez nem az a terület, ahol az észérveknek, logikának bármiféle szerepe lenne, meg ahol hűdekurvára beszélgetni lehetne..

"Az pedig monda: Mindezeket ifjúságomtól fogva megtartottam.
Jézus ezeket hallván, monda néki: Még egy fogyatkozás van benned: Add el mindenedet, a mid van, és oszd el a szegényeknek, és kincsed lesz mennyországban; és jer, kövess engem. Az pedig ezeket hallván, igen megszomorodék; mert igen gazdag vala. És mikor látta Jézus, hogy az igen megszomorodék, monda: Mily nehezen mennek be az Isten országába, a kiknek gazdagságuk van! Mert könnyebb a tevének a tű fokán átmenni, hogynem a gazdagnak az Isten országába bejutni."

Elég hülye ember az, aki azt gondolja Istennek (aki vagy van, vagy nincs) meg lehet magyarázni a dolgokat. Ha Isten létezik, akkor az ember része Istennek, ahogy az egész mindenség része Istennek, és nem úgy megy a dolog, h valami szent irodista előszed egy mappát, h na, itt vannak a tetteid (a háttérben angyalok kara), nézzük csak, mit tettél életedben, hanem Isten maga is átélte veled, benned az egészet, sőt minden pillanatban átéli, mert az idő is csupán számunkra létezik, és rajtunk keresztül a számára. Mit lehet itt érvelni? Ha Isten létezik, akkor hat nap alatt teremtette a világot, ez a hat nap azonban a mi naptáraink szerint 4,5-7 milliárd év, neki meg ugyan az az egyetlen végtelen pillanat, amiben létezik. Hat nap, hat ciklus.

Namost, ha Jézus él (és miért ne élne?), akkor tuti nem jezsuita. Ha esetleg az lenne, akkor Lukács meg Márk és Máté össze-vissza hallucinált, hígítót tolt reggeltől estig, meg éjszaka, és akkor persze semmit nem ér a Biblia, kivéve azt az összeget, amit a vaterán kap érte az ember.

Öreg, tótagyerek, hol akarsz te alkudozni, és kivel?

2009ben kit érdekelnek a katolikusok, de tényleg? 1517ben már világos volt az írni-olvasni nem tudó, eccerű, kézműves emberek igen nagy részének: katolikus=farizeus. Politikus=szennyes tolvaj, élősködő, tetű, pióca.. Ennyi. 2009ben igazán röhejes, gyerekes és felesleges dolog ezen rágódni, mint a tegnapi hányáson. Főleg, ha hozzávesszük mindazt, ami megtudható az emberről: silány, kis termetű emlős, ki sok minden pitiáner aljasságra képes egy finom falatért. Sok finom falattól pedig táblásképű, lusta, hízott dög lesz; aprólelkű organizmus, ami válogatott kegyetlenségekre képes a finom falatért.

Nem tudom, vágjátok a rettenet kövér háj embert, aki marékkal csapja bele a cukrot az arcába? Ismeritek a mozdulatot? Úgy tesz, mint, aki újságot olvas és vágja bele az arcába az egyre újabb marék cukorkát, savanyút, töltöttel, grillázs, minden. Marékkal: precíz, gyors, céltudatos mozdulat: zutty. Járni bottal jár, mert a térdei kivannak. Meg van? Látjátok a lelkét? Lófaszt láttok. Az elhízott emberekről a norbigyík jut az eszetekbe, meg a rubinbéka. Klisék. Az ember buta és velejéig gyáva. Amelyik látszólag nem az, az butább, mint a többi. A hőstettek abból az elgondolásból indulnak ki, hogy ezerszer megúsztam, megúszom most is. A tábori lelkészek megmondják, h meg fogod úszni. A valóság pedig az, h ők megússzák, a bevetéseken azonban x% rendre ott marad - nekik a tábori lelkészek hazudtak. Ilyen egyszerű.. A háborúkat nem a hősök élik túl, ez a háborúk természetéből fakad. Azt is tudjuk, h a háborúkban jelentős a tiszti állomány vesztesége, pedig ritkán leli őket ellenséges golyó. Bizony. A valóság más. A valóság az, hogy az ember csak korlátozottan terhelhető, a wikipédia szerint viszont Reich Jenő a sok kávé-altató koktéltól lett idegileg kész, és egyáltalán nem attól a közegtől, ami körülvette, a korabeli nyomorult Budapesten; nem attól, hogy ponyvát, meg kuplékat kellett írnia, miközben várt rá a munkatábor, és még ez is baszta az akkoriban élő büdöspofájúnácifajvédő honfitársai szemét. Nem. A kávé, meg az altató készítette ki. OKOS(R) Persze hülyegyerek, persze, az.

Az ember tehát jellemzően abban a reményben hisz Istenben, h finom falatokat kap. E helyett azonban sok-sok lemondást kap, aki Istenben, és nem egyházban hisz. Az egyházak osztanak finom falatokat (amiket aztán sokszorosan visszavesznek később a klasszikus piramisjáték-logika alapján: gyerekkeresztség, vasárnapi iskola, egyházi iskola, stb.), ebből lesz aztán teljesen világos, h nem Istentől valók. Ez az egyik vezérfonala a Bibliának, csak ezt nem szeretik meghallani azok, akik a finomságokra várnak.

Tessenek megnézni, ez a tóta is egészen tehetseggesen indult, 'szt mi lett belőle? OKOS(Rt), az lett belőle. Gondolati előcsámcsogó. Itt puffog a megélhetési hazudozóival, mert beszélgetni szeretne látszólag fontos dologról, de csupán a lelkén könnyítene a gyöngyöm, büfizne egyet, és erre a jezsuiták bizonyára meg is felelnek, mert ők sem akarnak mást: könnyíteni, öblíteni a hazudozás, öncsalás és moráltalanság után maradó kesernyés utóízt. (A winfos telepítő közben megígérte, h csúcs a biztonságban, megbízhat a kisegg lehetőségekben, meg minden. A winfos a világ legtutibb izéja, minden más fosnál gyorsabb, jobb, szebb, egyszerűbb, büdösebb - azt állítja.) Ezért beszélnek Istenről. Mármint a jezsuitákra gondolok. A tóta szimpla reszkető hülye ebben a helyzetben, megakadt, az ígéretes start után most egy helyben totyog, benne van a hálóban. Ő ezen szeretne segíteni azzal, h katolikussal, jezsuitával beszél..

Aki azt képzeli/állítja, h a gyónás ér valamit azon túl, h öblítsz, az valójában lenézi Istent, pontosan olyannak állítja be, mint a katolikusok: ősszakállú kertitörpének (made in China). Ennyi erővel mehetne szcientológushoz is, mondjuk. Persze Isten ős-liberál, a kezdetektől fogva megbocsátást és azt hirdeti, hogy add vissza a köpenyét, mielőtt leszáll az alkonyat. Próbálj meg uralkodni magadon, a benned élő primitív emlősön, ne hagyd, h ő uralkodjon az életed felett. bla-bla.. NA persze.. Hát hülye ez? Hol él? 10tára meg van zakkanva.. Tíz évente eltörölni a tartozásokat - hogyne.. Hahaha! Igazán jópofa..
...

Él ez egyáltalán? Hogyan gondolkodhat valaki ennyire életidegenül? Stb. Ennek az ősi ellentétnek az eredménye azután (mint ahogy pl. a jezsuiták is jól tudják, ha nem a szomszédos csapszékben múlatták napjaikat olvasás helyett), vízözön, babiloni fogság, meg effélék lettek, mígnem aztán eljött a fiú, és tömören fordítva kijelentette, h elég az efféle bohóckodásból, ő lép: Isten lelépett 2009 évvel ezelőtt.

Az emberi élet tarthatna százhúsz évig is, de valójában harminchárom bőségesen elég belőle - egyesek számára sok is. Ha Isten képére szeretnénk formálni a világot, akkor nem tűrhetnénk, hogy az emberiség közel kétharmada nyomorban éljen, miközben megvannak az eszközeink arra, h ne így legyen. Ami igaz kicsiben, igaz nagyban is: az emberiségnek kordában kéne tartania aljas ösztöneit, de erre képtelen.
Az emberiség megtehetné, h kirángatja a nyomorból saját magát, de nem teszi.
Ez van.
Isten lelépett (tulajdonképpen az egész ittléte egy gesztus volt, amit azóta ezer módon félremagyaráztak, felhasználtak, kihasználtak, de megmondta, h így lesz, hát így is normális, csak azt kéne vágni mikor, ki dugdozza a szennyest és ő hová tartozik - ez igazán nem nehéz), a "tanítványok" pedig maradtak, és azonnal elkezdték a maguk formájára alakítani az örökséget.
Talán a legszebb példája ennek Pál, aki ugye farizeus volt, soha nem találkozott Jézussal, beszélni sem hallotta, de hatalmas lendülettel állt neki tanítani.. Mind között ő volt a leglendületesebb, ami nem is csoda, ha figyelembe vesszük indíttatását, hátterét, valamint azt a tényt, h a többiek egyszerű, iskolázatlan emberek voltak, mert Jézus ilyeneket választott maga köré, nem pedig farizeusokat (jezsuitákat). A kép természetesen ennyire azért nem egyszerű, mert a szövegekből kiderül, hogy azért Jézusnak volt ismerőse és támogatója a tanácsban is, csak erről a szövegek általában hallgatnak.

Véletlenül sem mondanám, h Pál Jézus tanítását hirdette, sokkal inkább, saját szövegét tolta, villámlott és mennydörgött, ahogy egy politikustól, vagy bármiféle pofázásból élőtől azt el is várja a nép. Nemsokára (valójában azért eltartott egy darabig) ezen az ösvényen eljutottunk odáig, hogy a római császár (ki Jézus előtt személyesen volt Jupiter fia, emberi alakja a Földön) lett a helytartó. Ezt rögtön azzal ünnepelte, h lerombolta a régi templomokat, meg legyilkolt egy rakás embert, és elkobozta a vagyonukat. Nem emlékszem rá, h Jézus idegen vallások templomait rombolta volna, arra viszont emlékszem, h fölborogatta a kereskedők asztalait a saját templomában, amit saját atyjának, vagyis neki állítottak.

Természetesen Róma ura is magamagát állította a posztra. Aztán jöttek sorra a többiek. Egyiknek sem okozott különösebb lelkiismereti problémát a maga hasznára fordítani a hitet. A keresztény papok éppen olyan csúszómászó, kétszínű méregkeverőkké váltak, mint korábban minden más papság. Még Szent Ferenc is észrevette ezt, annyira nyilvánvaló volt, és annyira nyilvánvaló ma is. A kőkemény tábori lelkész alakját Hašek örök érvényűen megformálta, csupán el kell olvasni, és az ember tud mindent a papokról; a többi lárifári, kofalárma, kit érdekel, de tényleg.

Tóta szerint a jezsuiták gyönyörű szófordulatokat tudnak, képesek kérdésekkel válaszolni a kérdésekre, de hát ezt bármelyik rabi is tudja. Sánta Őz sziú indián sámán is csodálatos fordulatokat tudott. Arról ne is beszéljünk, h ezerszer őszintébb, bátrabb, emberibb ember volt, mint bármelyik jezsuita. Bármelyik farizeus tudta forgatni a szót már kettő, de akár három-négy-öt ezer évvel ezelőtt, jóval a gőzgép, a puskapor, a dinamit feltalálása előtt, amikor még komoly viták voltak arról, h vajon a Föld-e a világ közepe, és lapos-e, mint egy tányér, és leesik-e az ember, ha elmegy a szélére. A szóvirágok mindazok munkaeszközei, akik megértették, h szóvirágokkal sokkal több jó falat jut, mint kétkezi, termelő munkával. Mit kell azon csodálkozni, h aki ebből él, az mestere a szóbűvészetnek? twa™Művek azon csodálkozik, h valaki ért ahhoz, amiből él? Furcsa "logika".. A paraszt túrja látástól mikulásig a földet, az eszes ember inkább kiénekli a szájából a falatot. A paraszt meg van akkora mulya, h oda is adja neki. Ha nem adná esetleg, akkor odaküldenek pár orkot, h vegye el, így inkább persze odaadja, és mulyának tetteti magát. Így megy ez emberemlékezet óta - nálunk. A világnak ugyanis van egy része, ahol már nem.. Jellemző dolog, h sok helyen, sok kultúrában a jó szívet azonosítják a mulyasággal. Lelkük rajta.

Isten lelépett (egyáltalán nem halt meg, ahogy Stirlitz sem halt meg attól még, h nem él a gyerekeivel), szal őt aztán talán nem zavarta különösebben a dolog, bár gondolom, azért kissé bosszanthatta, h peronoszpórás lett az ültetése. De az írások szerint ez már jóval korábban is zavarta, egyszerűen csak úgy döntött, nem foglalkozik vele többé. Az is elképzelhető, h magában azért feljegyezte, mik történtek az ő nevében, és ezért nem hálás. Meg az is lehet, egyáltalán nincs is. A test és lélek - az anyag és a szellem összeolvasztása, úgy tűnik, szükségszerűen ilyen szörnyszülöttekhez vezet, mint az ember. A lélek létét pedig pillanatnyilag nem is tudjuk bizonyítani. Abban hinni kell. Nagyjából 50-50%, hogy van-e valami a halál után, de az is, h a halál után paradicsom van és nem ugyanez a fos, csak akkor már test nélkül..

A dinoszauruszokhoz képest egy jezsuita látszólag semmi, de mindannyian tudjuk, h ez valóban csak látszat. Kurva nagy dinoszaurusz hordák nem képesek akkora pusztításra mint két marék jezsuita. Azt azonban nem tudhatjuk, h a milliárdnyi bolygó között nincsen-e olyan, ami kellemesebb fekvésű, és ott jobban sikerült az Isteni kísérlet. Azt sem tudhatjuk, hány ültetvénye van Istennek. Csupán csillagból annyi van egyedül a mi Galaxisunkban, mint százötven méternyi homokos tengerparton homokszem: több teherautóra való. Lovaskocsiból baromi sok kellene hozzá. Csillagból van ennyi. Állítólag galaxisból is van legalább ennyi. Na akkor most tessenek kirendelni a következő savanyú fröccsöt és elmélázni ezen egy pillanatra.

...

Ennek a homokszemnek a harmadik bolygóján sokáig úgy tartották a rajta élő izék, emlősök, h ott van a világ közepe, az egész mindenség körülöttük forog. Szerencsére ezek az izék iszonyúan rövid életűek voltak (megfigyelésükhöz külön szerkezetet kell építeni, ami néhány fokkal bonyolultabb, mint a hiperhajtómű), így ez a hit sok-sok generációjukon keresztül megmaradt, mert egyik alappillére volt a társadalmi rendnek, és titka az életben maradásnak. Az izék ennek ellenére intelligensnek tartották magukat, bár képesek voltak megégetni más izéket azért, mert azt merték állítani, nem ott van a világ közepe. És igazuk volt! A világ közepe valóban ott van! Egy bizonyos helyről nézve valóban az egész világmindenség a körül a megnevezhetetlenül apró pont körül forog! Mondjuk ennek az égvilágon semmi jelentősége nincs, ezt csak a perspektíva érzékeltetése miatt hoztam fel.

Vannak hát nekünk ezek a jezsuitáink és van szerencsétlen twa™Művünk, aki erős start után ellaposodott, mint a katolikus Földgolyó, és most már jó ideje ott van a ponton, amikor friss levegőt kéne venni (a régi már belebüdösödött a tüdejibe neki), megújulni, stb. Szerintem érzi is, csak nem biztos, h lesz egy ilyen bátor lépéshez ereje. Ettől van az, h megy a fosszöveg, amivel csak saját magát égeti. Egy maroknyi megélhetési istengyalázó, meg egy kiégett köpködő párbeszéde.. - ugyan kit érdekel ilyesmi? A hasonszőrűeket.

Magyarország megemészti az embert. Ez ebből a tanulság, és nem más. Magyarország olyan, mint a kokakóla a fognak. Stirlitz nem kívánt semmi rosszat twa™Műveknek, sőt az index-nek sem - simán mehetne tovább minden, mondjuk úgy, h a twa™Művek-darát tolja tovább ez a pár fős team, a tóta meg álnéven elkezd rendes cuccokat írni, vagy elmegy nyaralni Tibetbe, és miután kipihenten visszajött, akkor kezd el rendes cuccokat írni, vagy blogol onnan (csak más néven). Itt a hangsúly a rendes cuccokon van. Mi, olvasók majd szemet hunyunk a fölött, h az index mindig a saját fizetett emberkéit pakolja a címlapra, elnézzük, csak ne legyen már ez a silány szöveg, mert ez szemetelés..
Ezt tessenek megérteni: ez mindenkinek rossz: kosz, szemét, dzsuva. A pocsék szöveg, rossz. A szemellenzős ócska fos, gyík, egysíkú szöveg rossz. Csak ennyit kéne felfogni. Lehet, hogy arra jönnek a legyek, és a legyek hozzák az aprót a malacba, de a silány szöveg akkor is rossz. Legalább annyira rossz, mint az a félkész összebarmolt trabi a belsőség múltkori címlapos cikkében. Megnyílt a pokol.. - meg bizony. Ilyen pokoli mélyen talán még soha nem volt az index színvonala. Küldjék ki a tótát kínába (kb. ott tart most a szintmérő, csak az a gáz, h nálunk, a nappaliban van a nulla, szóval az kb. mínusz 12 600 - kilométerben kifejezve). Amennyiben ez nem történik meg, vagyis nem lesz jó szöveg, egyetlen választása marad az embernek: meg kell tanulni egy idegen nyelvet. Angolul például a mai napig születnek jó szövegek, van színvonala az újságírásnak. Meg kell tanulni angolul, ha a magyar nyelv nem alkalmas a fejlődésre, hiába gazdag: üres, ez az üresség pedig az emberekből magukból származik. Ha nem születnek jó szövegek egy adott nyelven, a nyelv elhal. A magyar utolsó fellángolása még az eszperantó előtt volt, azóta semmi.

Stirlitz nem volt író, így nem érzett semmiféle felelősséget emiatt. Akik meg írónak tartották magukat, azoknak nem volt idejük felelősséget érezni, mert meg kellett élni. Ámen. Péke poraira.

Stirlitz nem hajlandó belemenni abba a dologba, h olyanokat mondjon, ezt, meg azt kell tenni, miközben tudja, h úgysem fogják megtenni. Stirlitznek ennél jóval több esze volt, tudta, h le vannak írva a szövegek, csak senki nem foglalkozik velük, senki nem olvassa őket, mert nem értik. Ő nem azért ír, h meghallgassák, és azért sem, h megéljen belőle. Szeret írni, ennyi.

(Kis pihenő, és hűlés után Stirlitz újra nekiesett a winfos telepítésnek, és most borulás nélkül átment. Hurrá! Lesz XP-je a csávesznak, mindenki boldog és elégedett lesz. A világ kerek, csak helyenként sarkos és sorjás ez a gömb.)


*tiszai wegyi árpád™ Műv. - a gyengébbek kedvéért: kémiai úton, haszonszerzés céljából előállított instant ész: némi intelligencia hozzáadásával egy pohár valódi olvasmányt kapunk! Próbálja ki Ön is! De az is rendben van, ha szimplán átutal egy jelentősebb összeget a számlánkra, vagy meghív bennünket előadást tartani, vagy vitaestre.. pfff rofl

2009. április 14., kedd

Stirlitz már tudta, hogy költöznie kell II.

Heh-heh. Ugye így került ide (oda, innen oda), és most így kerül vissza (ide) oda, ahonnan jövendett.. a kör bezárul. Annyi index-fika szakadt ki belőle az utóbbi időben (-I. - I. - II. - III. ), h most aztán elég lett: irány a szabadság, bekaphatják az elhízott műanyag-rokkerek, instant lázadók, vákuumcsomagolt megmondók.. Stirlitz lépett: csááá!


Kicsit spártai ez a hely, az igaz, nem lesz egy darabig bal sáv, meg tarck back, amit már majdnem megtanult használni, és ami hasznos is volt a cenzúra miatt, de majd kitalálunk valamit: this is Spartaaaa..!



Update:
Ho-hóóó! És baromi kiállítás is lesz! Itt a tavasz, viszlát index!