2009. szeptember 11., péntek

Született náci-e a magyar?

Gondolkozzunk el ezen egy kicsit, ha már ilyeneket kell hallania az embernek, h pl. étel csak a paprikás (hígítva gulyás, tűzön feledve pörkölt), aki nem eszi, az zsidó. Ha tejfölöz, tót. Tegye fel a kezét, akinek nem ismerős.. A cigánynak mindegy, az úgyis a dögkútból zabál. A digó macskát zabál és büdös, a francia csigát zabál és büdös, a német az káposztát zabál és büdös, az angol össze-vissza zabál mindent, ezért büdös, mindenki, aki nem paprikást zabál büdös. Nos, a magyarokon kívül ilyen mennyiségben valóban senki nem zabál törtpaprikát szalonnával és törtpaprikával meg szalonnával, ez igaz. Tehát az emberiség 99,9%-a zsidó, a maradék meg cigány és büdös. Aztán van kb. négyszázezer magyar, ők vívják hősi harcukat önmaguk képviseletében.. ácsi.. - nem is így van ez.. egy pillanat.. tízmillió nevében vívják harcukat! Ja, így volt ez, tízmillió az, nem négyszázezer. Négyszázezernél cigány is több van Magyarországon, tízmillió nevében vívnak hát, ám a tízmillió túl ergya, semhogy ezt megértse, mert csupa zsidó, meg cigány, meg tót, meg büdös, meg deviáns, meg drogos, meg a magyarok istenében sem hisz, aki néha pogány, néha katolikus, de leginkább olyan, amilyennek ők mondják, akarják. Ha szigorúan vesszük, akkor öt-, hatezer normális magyar van, de jövőre lesz talán négyszázharminc ezer szavazó is akár, ezek már félig normálisok, csak lélekben ingatagok, mint az asszony.. Mondjuk ez is alatta van a cigányok számának, de az ilyenből elég két tucat százezer ellen!

"Egy esetleges hatalomátvételkor, amikor szükség lesz új rendfenntartó fegyveres erők felállítására, ugyancsak hasznos lehet a Gárda, a visszaállítandó csendőrség tagjai közülük kerülhetnének ki. Ne feledjük, hogy hatalomátvételkor a gyenge jellemek tömegei fognak látszólag átállni a mi oldalunkra, s akkor már nagyon nehéz lesz a megfelelő gondolkodású, igaz hazafiakat kiválasztani. - Forrás"

"Toroczkai László brigadéros, 200.. óta a Párt tagja. Jellemzéséből:
Igaz magyar. Jelleme szilárd, méltó őseinkhez. Szolgálati kötelességét kifogástalanul teljesíti. Munkatársaival igazságos, barátságos. Sportol. Magyarország ellenségeivel szemben könyörtelen. Nőtlen. Kompromittáló kapcsolatai nincsenek. Viseli a nemzeti jelképeket, a Gárda és saját kitüntetéseit is.."

Volt már olyan is, aki tizenötmilliót kerített hirtelen, tizenötmilliót, akinek a nevében beszélt. Kár, hogy ezek közül hétszázezernél több őt sem hatalmazta fel erre, ám ez persze nem zavarta abban, h beszéljen: sutty felkapta a koronát, és futott vele egy touchdown-t, minden magyarok, de még a magyarok istenének nevében is, esküszöm, könnybe lábadt tőle az ember szeme. Nemsokára ismét ő jön a kormányon, a megtestesült küldetés és hivatástudat nyolc év után ismét fennen lángolhat. A come back-hez kétharmadot akart, de sajnos a hazudós frkó végre megfogadta a jótanácsot, és a háttérbe vonult, kicsit teret adva leendő kétharmadosunknak is a szereplésre. Itt úszott el a kétharmad.. Csupán szót kell adni a fideszes képviselőknek, h elússzon a párt népszerűsége. Sőt Stirlitz tudta, elég szót adni bármely magyar politikusnak, h elússzon a népszerűség.

Itt van ez a csávó például: országgyűlési képviselő. Aszondja, "majd a börtönben megtudja.." Tessék? Miért nem ő tudja meg a börtönben? Honnan veszi ez a Molnár Oszkár, akiről Stirlitz mellesleg biztos forrásból, szerinte szavahihető emberektől hallotta, h kiskorú lányokkal, és fiúkkal, birkákkal, csirkékkel, stb. egyaránt szereti kedvét tölteni, h a másik kerül börtönbe a Csóti Jóska mellé, és nem ő? Két dolgot állított, mindkét dolgot úgy, "majd bizonyítom".. - Stirlitz tudta, h soha nem fogja bizonyítani, soha nem tudja bizonyítani, egyszerűen rágalmaz és uszít a primitív bunkaja. Ez a fidesz országgyűlési képviselője, meg pógármester. Mit lehet erre mondani? Az a közösség, aminek ilyenek a pógármesterei, meg ilyeneket űttet a parlamentjibe, éppen azt kapja, amit érdemel, éppen azt. Semmivel sem többet, vagy kevesebbet, de ettől ez még nem náci, csak bunkó.

Született náci-e hát a magyar? Persze, hogy nem az. Stirlitz tudta, h nem az. Az viszont igaz, h a frusztrált, gyenge ember könnyen a másik ember kirablásában, elnyomásában, a gyengébb megalázásában keresi a megváltást, tudja ezt minden katona, börtönőr, és volt rab, de tudja az is akit vert az apja, vagy az anyja. Az is igaz, az elvadut söpredék jellemzően hangosabb, mint a frusztrációktól kevésbé hajtott, önmagában egyensúlyban lévő ember. Igaz, h Magyarország sorsa hányatott, h Magyarországon az un. elit mindig is a többi magyar zsírján élt és abból dáridózott, és szarba se vette a másik magyart, parasztot, munkást, cselédet, mert Magyarország kőolaja az emberi izzadság, ez mind egy szóig igaz. Igaz az is, h a kétkezi munkának felénk hagyományosan csak a kétkezi emberek között volt böcsülete. Márai idejében még mérnöknek sem ment úriember, mert annak is kenyőzsír meg gyár szaga vótt, ügyvéd maximum, vagy pap, ha már szégyenére nem örökölt valaki annyit, h megéljen belőle.. Ez is mind igaz. Ettől azonban még nem született nácik a magyarok, csak csupán az időben kicsit hátrébb járnak, mint a világ legfejlettebb része - úgy ötven-hetven évvel.

Ezek viszont nácik:
"A jövő egyébként is az összetartó, képzett közösségeké, hiszen a most ismert civilizáció, s maga a sötét világrend is az összeomlás szélén áll. Rajtunk múlik, hogy túléljük-e majd ezt az összeomlást." - Ugyanis éppen azt az idegen propagandát szajkózzák, amit a nemzetiszocializmus, a csürhe "szocializmusa" talált fel még a múlt században, és amihez volt már "szerencséje" az európai embernek. Amit hirdetnek, ahogyan hirdetik, ahogy öltöznek, ahogy beszélnek, az mind magyartalan, behozott szektás cucc, egy idegen, eltanult eszmerendszer sablonjai, ami egyszerre ébred minden gettósodó területén a világnak. Igen, léteznek kínai bőrfejűek, Szlovákiában már a kormányban is bent vannak, Lengyelországban is ott sündörögnek a hatalom körül és most a válságból még több erőt kapnak, aztán lassan nálunk is ismét bejutnak a parlamentbe - úgy hiányoztak már.. A nyomor soha nem vezet demokratikus átalakításokhoz, tolvajok közt nem számít a formaruha, az ember pedig a végtelenségig képes nézni más emberek szenvedéseit.

"Morvai Krisztina 200.. óta tagja a Pártnak. Jellemzéséből:
Igaz magyar. Jelleme szilárd, méltó őseinkhez. Munkatársaival igazságos, barátságos. Sportol. Magyarország ellenségeivel szemben könyörtelen. Férjezett. Kompromittáló kapcsolatai nincsenek. Viseli a nemzeti jelképeket, és a Gárda kitüntetéseit.."

Tehát nem lenne jogos azt állítani, hogy a magyar ember született náci, fasiszta vagy fajgyűlölő lenne. Stirlitz egy ismerőse, aki 25 évet élt Budapesten, vagy inkább mondjuk azt, Magyarországon, úgy fogalmazott: "a magyaroknak nem kell vasfüggöny, a magyarokban benne van a vasfüggöny" - talán éppen ez volt az egyik titka a fennmaradásnak, mert a törtpaprikás szalonna törtpaprikával és szalonnával csak Amerika felfedezése után válhatott megtartó erővé, lévén korábban nem tudtunk a törtpaprika létezéséről. Persze ez a legtöbb ma élő kultúrára többé-kevésbé igaz - mármint a beépített vasfüggöny, a törtpaprika nemzet alkotó és megtartó szerepe nem -, és Stirlitz ismerőse sem élt volna annyit Magyarországon, ha nem szerette volna: igazi költöző ember volt, ott telepedett meg, ahol jól érezte magát.

A nemzetiszocializmusról tehát éppen azt lehet elmondani, mint a bűnözés esetében is: a rossz anyagi lét, alacsony műveltséghez, magasabb bűnözési rátához, gyűlölködéshez, idegengyűlölethez vezet - minden esetben. A magyarság pedig jellemzően rosszabbul él, mint az átlag Nyugat-Európai, vagy Észak-Amerikai un. civilizált ember. A szegényebb, de már némileg "civilizált" területeken éppen úgy megjelenik a gyűlölet radikálszocialista formája, mint Magyarországon, tehát hiba lenne azt állítani, hogy a magyarok született fasiszták lennének. A körülmények teszik őket azzá, nevezhetnénk megélhetési nácinak is őket. A rendszerváltás óta nem csak az átlagműveltség, de egyes rétegek életszínvonala is nagyot esett, a magyarokat teljesen védtelenül érte a nyugati kultúra marketingje, valamint az olyan kellemetlen dolgok, mint a tartós munkanélküliség, vagy egy szarfaszú senki főnök hatalmaskodása a munkahelyen. Azt képzeltük, ezt el lehet kerülni, ez deviancia a rendszerben, amit nem kötelező átvenni. Ma már kezdjük sejteni, hogy vele jár.

"Vona Gábor nemzetmentő, 199.. óta a Párt tagja. Jellemzéséből:
Igaz magyar. Jelleme szilárd, méltó őseinkhez. Szolgálati kötelességét kifogástalanul teljesíti. Munkatársaival igazságos, barátságos. Sportol. Magyarország ellenségeivel szemben könyörtelen. Nőtlen. Kompromittáló kapcsolatai nincsenek. Viseli a nemzeti jelképeket, a Gárda és saját kitüntetéseit.."

Igen, joggal várja a kedves olvasó, ilyenkor szokás megjegyezni, h "tisztelet a kivételnek", és ez a kivétel nagyjából hatvan százalékra tehető a magyarság körében. Nemszavazataikkal ők is szavaznak, ám a törvények tradicionálisan úgy vannak mifelénk belőve, hogy nem hatvan, de hetven százalék véleményét se vegye figyelembe az önmagát elitnek nevező és képzelő kevés, aki a parlamentben ücsörög, és büszkén lopja, amit ér, mert a lopott holminak nincsen kenyőzsír szaga.

Összességében tehát Stirlitz azt mondta, nem örökletes nácik a magyarok, a nemzetiszocializmus betegség, ami nem örökletes, de fertőző. Sok szellőztetéssel, kézmosással, egészséges, vitamindús táplálkozással meg lehet előzni a fertőzést, ha viszont elkapta valaki, azt el kell különíteni, és megvárni, míg a láz megteszi a magáét. Hogy Magyarország mennyire fertőzött, az majd kiderül. Mostanában úgy tűnik, eléggé, de szurkoljunk neki, h kiheveri, elég erős és, képes felvenni a harcot a betegséggel. A XXI. sz. társadalmaiban általánosan jelen van ez a fertőzés éppen úgy, ahogy a herpesz is jelen van mindenkiben, aki egyszer megkapta, egyszerűen csak nem tud aktivizálódni míg elég erős a szervezet. Jellemzően a herpesz vírus is akkor aktivizálódik, amikor súlyos lázon, betegségen esik át az ember. Na ilyenek a nácik is..

*

"Véget ért a második világháború -
én meg ott álltam fényes délben, a
Times Squere kellős közepén, mellemen
a Bíbor Szív érdeméremmel."

ELIOT ROSEWATER
a Rosewater Alapítvnány elnöke

...

"Eliot semmi mást nem vásárolt neki, csak egy olcsó gramofont meg egy német nyelvleckés lemezsorozatot. Ewald nagyon szeretett volna megtanulni németül, de mindig túl izgatott és túl dühös volt ehhez.
Eliot Ewald nevére sem emlékezett, és már-már elment mellette anélkül, hogy meglátta volna. Ewald baljós kis leprabódéját könnyű volt nem észrevenni egy nagy civilizáció romjai közt.
- Heil Hitler - károgta Ewald.
Eliot megállt, jóindulatúan odanézett, ahonnan az üdvözlés elhangzott. Ewald bódéját az Amerikai Figyelő példányainak függönye vette körül. A függöny mintha pöttyös lett volna. A pöttyök Randy Heraldnak, a címlapon látható lánynak a köldökéből formálódtak, a lány egyre csak azt a férfit kereste, aki megajándékozná egy bébivel, egy jövendő zsenivel.
- Heil Hitler - mondta megint Ewald. A függönyt nem húzta szét.
- Magának is, uram - mondta Eliot mosolyogva. - A viszontlátásra. "

Kurt Vonnegut - Áldja meg az Isten, Mr. Rosewater

2009. szeptember 8., kedd

Humanizmus II.

A Birodalom visszavág

Íme egy korszak vége. Távolról sem olyan romantikus, mint a film, de annál azért Stirlitz szerint jelentősebb, mint hogy majd tíz év múlva valaki elkészítse a digi-muppetshow-s folytatását háromszáz részben. Stirlitz bizonyára már említette korábban is, h minden felfedezésnek nagyjából azonos a menete: valaki észreveszi, valakik észreveszik, hogy észrevettek valamit, jönnek az úttörők, kikiáltják a Vonnegut által annyit emlegetett Örök Szabadság Köztársaságát, és jönnek a szabadságvágyó emberek, velük pár kereskedő, a kereskedők nyomában bankok, a bankokkal katonák, és rendőrök meg adóellenőrök. És mire ide jut a honfoglalás, a szabadság szempontjából egy kalap szart nem ér többé az egész.. Stirlitz tudott egy titkot, amit a Pillangó nevű könyvben olvasott: ha megtaláltad a paradicsomot, ne áruld el senkinek. Ez a titok annyira nyílt titok volt, h tudta már jóval korábban is, jóval több ember is. A PirateBay, nem véletlen utalás a Bounty és legénysége sorsára. Amerika "fölfedezése" üzletnek lett nagyszerű, az emberiség szempontjából azonban csak annyit jelent, megint lehet keresni a helyet, ahol szabad lehetsz. Körbe értünk a Földön.

1990 körül felfedezték az internetet, a szellem világát. Az emberiség összedugta a fejét, h létrehozza a zsenit. Hogy mennyire durva az, h az internetet 2009-re hatalmába kerítette a tőke, arra majd rájöttök. Ma ezt le lehet mérni pl az index színvonalán, de minek? Kell valakinek egy diploma? Ezektől? Szerintetek adna olyan valaki diplomát, akinek a tanszékét ugyanaz pénzeli, aki egyben az index tulajdonosa is? Persze, biztosan.. Ez már csak így szokott lenni. A világ telis-tele van olyan emberekkel, és angyalokkal, akiknek egyetlen szórakozása önmaguk tökönrugdalása. Mit gondoltok, miért erőltetik a nyolcórás munkaidőt? Mert biztosan kell: így ugranak magasra, ahol golyón sarkalhatják magukat. Miért nem lehet kevesebb munkanélküli úgy, h csupán négy-hat órát dolgozik egy ember naponta? Van ennek gazdasági oka? Stirlitz tudta, hogy nincsen. Egyéb ok akad. Bizonyos körök nem szeretnék, ha túl sok ideje lenne az embereknek. Ők úgy gondolják, legalább nyolc órát kell egy embernek futószalag mellett állnia, ahhoz, h rendes állampolgár legyen. Akinek túl sok ideje van, az mindenfélén gondolkodik, abból soha nem lesz rendes állampolgár. Kitalál különböző dolgokat teljesen a saját fejéből. Magának vetít, tojik a hivatalos műsorra - hujj-hujj! Kineveti az állami megmondókat. Megkérdezi, miért keres az egyik ember százezerszer, milliószor annyit, mint a másik? Annyival többet ér egy Paris Hilton a közösség számára? Legyen. De mire van akkor a másik ember? Hogy fogyasszon, és motorja legyen a gazdaságnak? Legyen massza, legyen kin gyakorolnia az orvosoknak? Ezért éljen tovább, és ezért szokjon le a dohányzásról? Kellenek a tesztekre az egyedek? Érdekes kérdések ezek, és ma éppen olyan időszerűek, mit amikor először megfogalmazódtak valamikor két-három ezer évvel ezelőtt.

A futószalag mellett nem jut ilyesmi az ember eszébe. Azt képzeltétek, ezek a dolgok elmúltak? Milyen meszkát toltatok fiúk-lányok? Ezek a dolgok éppen így voltak nagyjából ötezer évvel ezelőtt is.. Gyerekek, szopatnak benneteket, de rendesen! Semmi nem indokolja, hogy így legyen, egyetlen szőrszálatoknak nem érdeke ez. Nem a ti érdeketek. A mátrix létezik, és ti valóban zsebtelepek, biomassza vagytok, akiket születésüktől fogva az elhullottak levével etetnek. Ez van: ez a valóság, a művelt embernek pedig ezért megy el a kedve a szaporodástól, mert előbb-utóbb közölnie kéne az utódaival, h nincsen télapó, sem jézuska, zsebtelepek vannak csupán, biomassza.

Kit érdekel ez? Stirlitzet nem. Stirlitznek más gondjai vannak. Például Tatjana a boltban. Gondoljátok, nem lehetne megoldani Stirlitz ellátását Tatja nélkül? Meg lehetne oldani. De akkor ki baszogatná Stirlitzet? És mit csinálna a szuperügynök, ha nem baszogatná senki? Miben törné a fejét? Nos, abban biztosak lehettek, hogy nem abban, amin a 007 gondolkodik.. Esetleg meg kéne öletni. Ami azt illeti, már többször megtették. Sajnos van ez az izé, h amint meghal, egyből reinkarnálódik, és ez elég kellemetlen dolog. Több Ivan Ivanovicsot túl élt már ez a Stirlitz gyerek. Ezt nehéz beleszámítani a stratégiákba. A legtöbb Stepan Szemjonovics, csupán saját haláláig tud gondolkodni. Ezek azt képzelik, ezzel mindenki így van.

De ez most mellékvágány, ami sokkalta fontosabb, az az, h kitaláljuk valahogy a folytatást, mert a Birodalom visszavágott. Ha most nézünk a jövőbe, sajnos a Mona Lisa overdrive képei villannak be s nem valami romantikus muppetshow jelent a jövőből.. Tényleg kötelező, h mindig a negatív utópiák valósuljanak meg?

2009. szeptember 7., hétfő

Humanizmus

http://dudenbuch.blog.hu/2009/09/07/humanizmus_1
Ójeee, helyben vagyunk! Szóval Stirlitz mindig is csodálkozott, miképp lehet nekimenni a humanizmusnak, azon túl, h kissé divatos, és "alternatív" nézőpont, több ismerőse használta meghökkentésre, ám ezt Stirlitz általában felszínes, vagy következetlen érvelésnek tartotta, sokkal inkább játéknak, mint komoly beszédnek. Az egyszeregy szerint, ha magadnak nem akarsz szelektációt (evolúciót), munkatábort, golyót a holomloklebenyedbe, akkor ugye nem akarsz másnak sem. Mert amit másnak akarsz, azt magadnak is akarod. Nagyon nehéz megmagyarázni, miért történhetne meg vele, és veled meg nem. Persze az ember ez alól a törvény alól mindig is megpróbált kibújni, ma is megpróbál kibújni, és ki is bújik, csak mintha erről nem venne tudomást.

A Föld lakosságának ugyanis több mint fele él olyan körülmények között, amit nem kívánnál magadnak, amilyen körülmények között Te nem akarnál élni. A Föld lakosságának ellátása jelen technikai tudásunkkal, simán megoldható lenne, nem azért élnek úgy azok az emberek, mert ez indokolt lenne, egyszerűen csak így van, és mivel messze vannak, szarunk rá - szarunk rájuk. Ami azt illeti az ember még arra is képes, h szarjon rá ha közel is van, sőt Stirlitz még arra is tudott példát, h leszarták, pedig a családban volt. Az emberiség biztosítani tudná a viszonylagos jólétet kb. 12-14 milliárd ember számára, ami a jelenlegi populáció majdnem duplája. Természetesen nem kell, hogy 12-14 milliárd ember éljen a Földön. Egy párnak mondjuk két gyerek szerintem elég. Stirlitz szerint erre nincs nagyon mit mondani, mert a józan ész, az egyszeregy ezt mondja. Borzasztó nehéz értelmes érveket találni, miért ne ez lenne a normális. Egyszerűen csak képtelenek vagyunk normálisan viselkedni. Ettől van, hogy a Föld lakosságénak egyharmada éhezik, legalább ugyanennyi hajléktalan, ki sem tudom számolni, mennyi dolgozik "keményen", és bassza el az életét teljesen értelmetlen dolgokra, mint mondjuk kurva nagy raktárakban, halakat válogat és rángat egész nap, hétről hétre, éveken át. Aki csinált már ilyet, az tudja, mennyire lélekölő és értelmetlen dolog az ilyesmi, simán meg lehetne oldani máshogy is, pl a gyárból eleve osztályozva indulna a termék, és nem a raktárba, hanem a megrendelések alapján egyenest a boltba. Most is vonalkódozva van minden gond nélkül megoldható lenne, h emberi kéz hozzá ne érjen. Na ekkor megszűnne pár munkahely, de mondjuk le lehetne csökkenteni a munkaidőt 4-6 órára, egyből lenne egy csomó munkahely - sokkal több.