2018. március 21., szerda

A forrásvíz szaga

2018-ban ott tartott a világ, hogy a második legnagyobb vagyon egy Vlagyimir Putyin nevezetű nem igazán titkos rendőr kezében volt. Ő azok közé a rendőrök közé tartozott, akik nem csak titokban végeztek nem rendőri munkát. 

A legnagyobb vagyon, kb továbbra is a Rothschild család kezében van, ami igazán szép teljesítmény, tekintettel arra, hogy a történet egészen a XVIII. századig nyúlik vissza. Ennyi ideig nem igazán akadt más család aki/ami képes lett volna megőrizni ennek a vagyonnak akár töredékét is. 

Putyin feje a mostanában készült képeken már elég szarul néz ki, püffedt, egyre lárvaszerűbb. Nem vagyok szakértője a dolognak, ez tán lehet a botox+kortól is, lehet a kemoterápiától, esetleg a valami heroin-vodka szupermixtől megcsapva durva dózis vitaminnal. Ez az arc egy komoly kémiai mix, vagy fekete mágia, de fekete mágiával kevert gyógyszeres kezeléskövetkezménye is lehet.

Kérdés, hogy ilyen arccal mit kezd egy ekkora vagyonnal. Nyilván versenyt fut az idővel, és talán mindenkinek jobb, ha ezúttal az idő győz.

Magari embernök az lelkibe valaó faormájárú

Éspediglen véssed az elméjednek viaszjába bele, hogy ha az magari embeör szühgyibe vészen, mely szerint az szomszédjának fejős jószágha mármostan ebben a keserhös életbeön többé meg ne maradhata, akkorán készen vala elpusztítni hamar az egész község minden fejős jószághát, az magáét is, az utolsó szálig mindet, mert az gaz szomszédnak jószágha többé semmiképpen meg nem élheten, ha egyszer imigyen elhatároztatott vala.

*
***
*
*