2009. augusztus 8., szombat

Élet és korszakok

"Ismereteink szerint az ember élete meghatározott hosszúságú szakaszokra tagolódik. Minden szakasz lezárultával az ember megújhodik, és gondolkodása is megváltozik. Azt mondják, hogy egy ilyen szakasz ötvenöt hónapig tart. Mások úgy tartják, hogy minden szakasz időtartama öt év és hét hónap. De azok vélekednek így, akik mindenben bizonyosságot akarnak, bár a világon semmi sem biztos. Az emberek különbözők, és az emberi élet egyes szakaszai is különböző hosszúságúak. Ahogyan mindegy, hogy a cserépkorsót a kavicsokkal a megboldogult fejéhez, a lábához vagy a padozatra rakják az áldozati ajándékok közé, ugyanúgy hiábavaló a korsóban lévő kavicsok számából kiszámítani az ember természetes életkorát, éveinek és hónapjainak a számát. Az egyik szakasz tartama lehet három év és két hónap, a másiké viszont akár tíz év is.

De az emberek túlnyomó többsége sohasem hajol le, hogy kavicsot vegyen fel a földről, és megőrizze, mint élete valamelyik időszaka befejeződésének és egy új időszak kezdetének a jelét. Ezért megbocsáthatatlan, ha a rokonság gyűjt össze a korsóba egy halom kerek kavicsot, az elhunyt éveivel és hónapjaival számolva ezek mennyiségét. Ebben az esetben a kavicsok az ember életkorát mutatják, de semmi egyebet nem mondanak el róla. Az emberek szokásos életét élte, és beérte ennyivel.


2009. augusztus 6., csütörtök

Cigányokra támadtak Verőcén.. Nem.

Kedves index/mti!
(mert ennek a cikknek persze megint nincs gazdája..)

A fenti címmel sikerült megjelentetni egy újabb.. khm.. cikket, amiből aztán a következők derülnek ki: "egy helybéli lakos kérésére sietett a helyszínre, ahol az út közepén egy mintegy 15 tagú, karókkal felfegyverkezett csoport verekedett nyolc, a szigeti fesztiválra igyekvő fiatallal". Ez a tény, amit tudunk. Legyenek már oly kedvesek és magyarázzák el, hogyan lesz ebből "Cigányokra támadtak Verőcén", mi? Hogyan?

"... közbelépése eredményeként a szigetlakók elszaladtak, ám egyiküket, aki a földön feküdt, három helybéli csákánynyelekkel tovább ütlegelte" - eltörtek a karók, vagy mi? Alakot váltottak? Átlényegültek? És akkor most cigánybál van a szigeten? Mert hogy "cigányokra támadtak" ugye, ez a cím. Mit lehet erre mondani? Hülye, gyötrelmes fos, ismét.. És mivel szándékosság nyilvánvaló: ordas hülye.

"... a viszályt a politikusok gerjesztik" - meg az index/mti, aki ezt a szemetet leírta, publikálta, kitette a címlapra, mellékelte a következő "kapcsolódó" cikkeket: * Harmadszor használták ugyanazt a sörétes puskát, * Lövöldözés Kislétán: egy halott, egy sérült, * Berúgták az ajtót és lőttek, * Sólyom Bajnaitól kér tájékoztatást Kisléta ügyében, * FBI-ügynökök jártak Budapesten, * Két-három embert keresnek, Tatárszentgyörgy miatt, * Erős rendőri jelenléttel zajlott a nagycsécsi virrasztás, * Újabb tűzeset Tatárszentgyörgyön, * Agyonlőtték apát és fiát Tatárszentgyörgyön, * Bosszúhadjárattól tartanak Tatárszentgyörgyön..

..az ilyen tudja mit csinál, sőt talán éppenséggel pártpénzen (adómentesen) teszi, hiszen a pénznek nincs szaga. Pénz meg van, hiszen húsz év alatt loptak eleget, meg loptak előtte is majd' 60 évig. De, h kinek a megrendelésére született ez a cikk, azt valójában nem tudjuk, csak sejthetjük abból, kinek áll az ilyen jellegű uszítás érdekében: akik soha nem mondanak le, azoknak. Akiknek semekkora hiba nem elég ok a lemondásra, a felelősség vállalásra, azoknak. Az is lehet, ez az okoskodás csupán annyira igaz, mint a cikk címe, és a cikk valójában nem is az msz(m)p adómentesen fizetett hirdetése. Azt, h gerjesztik, azt viszont megtudtuk. Mit lehet erre mondani? A tehetségtelenség, pitiánerség és emberi silányság még mindig etalon az indexnél, ami nem is titkolt tudatossággal mossa össze az újságírást a hazudozással.

Segget kell nyalni a Roosevelt téren

http://index.hu/tudomany/2009/07/12/te_mi_leszel_ha_nagy_leszel/ - link, link, itt csilingel, pedig már majdnem elfelejtettük.. ha ezt most ki kéne keresnem az indexen.. szerintem nem sikerülne. Na így lesz egy dolog máról holnapra semmi, így lesz minden nagy igazságból semmi, így lesz egy nagy kefélésből még emlék se'.. - vagy inkább ez:

*

Na ja, nem véletlenül mondogatja Stirlitz időtlen idők óta: a jó házassághoz nem pap kell, hanem jó ügyvéd.. Papra a halottnak van szüksége.