2018. január 27., szombat

Omega - üveggyöngy a bennszülötteknek

...gondolta erről Stirlitz. Nincsen azzal semmi gond, hogy ilyen bóvlikra költik a pénzüket egyes niggerek, végül is sokkal jobb, mint amikor annyi üzemanyagot égetnek el egy kéthetes "egzotikus üdülés" okán, amennyi egy európai családnak negyed évig elég lenne lakásra, utazásra, minden; hanem az a gond, hogy azért, hogy hozzájussanak az üveggyöngyökhöz, igazgyöngyöt adnak, és kiárusítják törzsük tagjait. Bármire képesek érte. Na, ezt Stirlitz problémának látta, mert az is volt. Nem kell félreérteni, Stirlitz nem akart változtatni semmin, hiszen egykoron SS Standartenführer volt, változtatni akkor sem változtatott, a világot vele, vagy nélküle akkor is felégették. Stirlitz csupán túlélte, mint annyian mások. Ja bocs... nem élte túl. Vagyis ahogy vesszük...1


1 - "Goebbels miniszter, ez a fiatal, ragyogó homlokú, egész lényével értelmet, zsenialitást sugárzó, rendkívüli kultúrájú, csendes szavú, mozdulataiban finom, de tetterős férfi belépik (sic!) a Hotel Elefánt kerti termébe (…) az ebédnél közelebb jutok hozzá. Nem tudom, mások mit gondolnak, de bennem az a kérdés kavarog, azt szeretném kiolvasni belőle, hogy e csodálatos koponya mögött rejtőző, egész Európát, sőt, a világot tekintő nagyvonalú koncepcióban hol van az én hazám?" (Keleti Újság, 1941. november 4.)

R.I.P

subidubi.info ... Évekig ez volt a domainem. Aztán az ősszel már valahogy fölöslegesnek éreztem. Van, aki nem. Nem tudom, mi ez. Hogy mi volt itt? Ilyesmi. Most hatalmas oldalasok vannak, meg sütik és kaják. Én nyilván sokkal rosszabb gazdája voltam a névnek, lehet, örült, hogy megszabadult végre tőlem.
R.I.P

*

Ugyanakkor a ROHAMmal még sokkal érdekesebb, vagy keservesebb dolog történt, mert ott náluk pillanatnyilag ez olvasható: "2018. JAN. 18. Helló Világ! Üdvözlet! Ez az első saját WordPress-bejegyzés. Módosítható, vagy törölhető, aztán megkezdhető a honlap tartalommal történő feltöltése!" Ennél, asszem, jobbak a pecsenyék.

*
*

A dögfigyelő 2013-ból viszont szerintem vicces.

*