2015. március 18., szerda

High quality

Gyöngyszem. Az ember percekig azon gondolkodik, vajon vicc-e? - gondolta Stirlitz.


Nehéz eldönteni. Ha nem mondanák "high quality", hamarabb kiderülne, de azzal és a többi nyilvánvaló baromsággal együtt már marha vicces a dolog, ahogy az Aral tó hírhedt ökokatasztrófájának reklámozása is:


Igazán kár, hogy Csernobil kimaradt, arról is lehetett volna valami frappánsan lelkesítő poént mondani.


Ha az ember ezeket nézi, egyetlen dolog jut az eszébe, de az biztosan: miért nem maradnak a ruszkik szépen a seggükön építeni a saját szép földjükön a saját szép országukat, miért kell mindenképpen mások földjét, othhonát is ugyanúgy lepusztítani, letarolni, szétkúrni, mint Oroszországot? A kérdésben természetesen benne van a válasz is: ez az egyetlen dolog, amihez értenek: lezabálni mindent, és ezt kevesen tudják jobban, mint azok a nemzetek, amik éltek már orosz hódoltság alatt, sőt azok az oroszok is pontosan tudják, akik inkább költöztek idegen népek közé, minthogy a saját fajtájukkal a pusztulásban égessék el az életüket (We take cleaning toilets any day over being part of what you have there.” — Tanel (@tanelps) Feb. 28, 2015).

Már a megkínzottak, legyilkoltak száma sem feledhető, a károk helyreállítása pedig évtizedeken át ívelő feladat. Sőt... Leginkább lehetetlen. Ahogy a NYT bloggere is írja: Csernobil, és az Aral tó már soha nem lesz az, ami az oroszok előtt volt, és itt korántsincs vége a listának. Ami azt illeti az oroszok tevékenysége az egész Földet, emberiséget mélyen érintő katasztrófa, és ez teljesen független attól, vörösbe öltöznek, vagy trikolorba (nem mintha a jenkiké nem az lenne, de most nem arról van szó).

Egy pillanatra érdemes kitérni a filmecske kivitelére is, ami 2015-ben közepesen jól hozza a 2006-os Need For Speed Carbont. Ezzel kapcsolatban érdekes elgondolkodni azon, hogy a lengyel artisták a mai napig a világ élvonalába tartoznak filmben éppen úgy, mint animációban, vagy a játékok terén, a határ másik oldalán viszont majd 10 év kell, mire lelopják egy játék hangulatát a propagandához. Ez sok mindent elmond az orosz birodalomról: tíz év kell, mire valamit közepesen tudnak utánozni. A filmben megköpködött demokrácia alapjáraton legalább tíz évvel van a birodalmi felfogás előtt. Direkt nem megértést mondtam, mert a megértéshez sokkal-sokkal több kell, az orosz birodalomban talán ha Elvist értik, bár valószínűleg nem. Kína már valamivel jobban áll, néhány napos csúszással tud lopni szinte mindent nagyjából pontosra belőtt ár-érték arányban, ehhez persze feltétlenül szükség van arra, hogy Kínában gyártsák az eredetit is, úgy tudják csupán az ütemet tartani. Az oroszok viszont továbbra is csak enniyre képesek:


9 megjegyzés:

  1. Az jutott eszembe, hogy Oroszország helyére nyugodt szívvel be lehet helyettesíteni az USÁ-t, a Bajkál és Csernobil helyére pedig Vietnámot, Koreát, Afganisztánt, Mexikót, Irakot, Japánt (két atombombás járulékkal), Panamát, Kubát, Szíriát...stb...
    én

    VálaszTörlés
  2. Szerintem az itt több szempontból is rossz helyen lenne, ahogy Hitler helyére sem lehet Sztálint montírozni egy náci propagandafilmben. Különböző dolgokról van szó: Hitler csak bizonyos embereket irtott, Sztálin válogatás nélkül mindenkit. Groteszk olyat mondani, hogy inkább Hitler, mint Sztálin, mert inkább egyik se; sőt a múltkor ugye már említettem, hogy a berlini asszonyok körében volt egy olyan mondás, miszerint inkább egy orosz a hasamon, mint egy jenki a fejem fölött, de elég gyorsan elmúlt ez az időszak, mert a jenkik elmentek, az oroszok meg nem, hanem inkább elvittek embereket, akik soha nem jöttek vissza. Németország terrorbombázása egyébként a II. vh-ban még elsősorban Churchill projektje volt, a jenkik leginkább a logisztikát oldották meg (pl a durva veszteségek ellenére nappal bombáztak, míg az angolok éjjel, amikor egyáltalán semmit nem látni), csak a vh. után tették magukká az angol módszert. Itt most arról van szó, hogy az oroszoknak a születés jogán van joguk hódítani, ami első hallásra vicc, és amikor jobban belegondol az ember, akkor meg "anyádat jogod van meghódítani", szóval itt semmi keresnivalója a jenkiknek. Nekik a vietnamos bejegyzésnél van keresnivalójuk, az iraki bejegyzésnél, stb, stb, de itt most nincsen. Itt most a ruszkikról van szó, mert szóba hozták magukat, és úgy tűnik, míg putyin nem tudja, hogyan maradjon hatalmon, szóval is akarja tartani a Nyugatot, minket, és ehhez amúgy oroszosan semmi nem drága alapon kész egy újabb világháborút kockáztatni. Ez is komoly különbség a jenkikkel szemben: amerikai elnök max. 8 évig van hatalmon, az orosz életfogytig. És putyin még fiatal...

    VálaszTörlés
  3. http://444.hu/2015/03/18/orosz-anyak-szazai-temetik-titokban-a-fiaikat-nehogy-leleplezodjon-putyin-ukrajnai-arnyekhaboruja/

    VálaszTörlés
  4. itt most a ruszkikról van szó, akik ezzel a politikával a nyakunkra hozzák a jenkiket, bár korábban már valahol mondtam, hogy egyáltalán nem biztos, hogy nem a jenkik provokálták ezt most ki, mert kezdtek durva recesszióba csúszni, szóval kellett nekik egy kis történés... teljesen elképzelhető, hogy a meggyengült és kicsit tanácstalan putyint egyszerűen beleugratták ebbe a baromságba, amit nem nyerhet meg, bukni viszont már most nagyon sokat bukott rajta. ha tényleg igaz, hogy összeugrott az FSZB és a csecsen zsoldosok ( http://444.hu/2015/03/17/putyin-ugyan-megkerult-de-meg-mindig-nagyon-fura-dolgok-tortennek-moszkvaban/ ), putyin két legfőbb támasza, akkor az azt jelenti, hogy sokkal-sokkal többet veszített, mint gondoltuk volna, és vagy nagyon elszámolta magát, vagy nagyon megszívatták, és a lecserélésén dolgoznak. ezért nem a jenkikről van szó most itten.

    VálaszTörlés
  5. Igen-igen. Nem akartam trollkodni, csak a "Már a megkínzottak, legyilkoltak száma sem feledhető, a károk helyreállítása pedig évtizedeken át ívelő feladat. Sőt... Leginkább lehetetlen." mondatod folytatása, az "Ahogy a NYT bloggere is írja: Csernobil, és az Aral tó már soha nem lesz az, ami az oroszok előtt volt, és itt korántsincs vége a listának." nem kis mértékben fellőtte a vérnyomásomat.
    Hogy a gerenda meg a szálka...
    Hogy még megszólal!
    Hogy aztakurvafaszba.
    Bocsánat!

    VálaszTörlés
  6. Nem vettem trollkodásnak, de szerintem meghatározó különbség van a kettő között, méghozzá több vonalon is. A NYT bloggere semmiképpen nem az US hivatalos álláspontját képviseli, hanem egy újságíró, míg a fenti videót pl "Dmitri Rogozin, Russia’s deputy prime minister and a former ambassador to NATO..." twittelte. A NYT bloggere, soha nem volt tagja az US kormányának, nem képviseli az US álláspontját, újságíró. Az US álláspontja sokkal zordabb. A NATO álláspontja is. Lengyelország, Észtország, Lettország és Litvánia álláspontja még a jenkinél is durvább, sőt most már Dániáé is, miután atommal fenyegették meg őket. "Evgeny Zhurov in the Siberian city of Novosibirsk", aki a klippet készítette, viszont nem tűnik amatőrnek, tekintettel, hogy a NFS Carbon lopáson kívül azért eléggé összetett vizuális anyagot tudott csinálni, nyilván nem orosz szoftveren-hardweren, mert olyan nem nagyon van. Kerestem benne az amatőrségeket, de a Carbonon kívül nem igazán találtam: gondosan kivitelezett baromságot tett össze, ami mindennek tetejében konkrét fenyegetés számos független ország felé is – ha az ember nem röhögi szét magát rajta, amit mondjuk nehéz megállni. Több tízezres születési jogon hódítónak mondott alakulat gyülekezik a független országok határain, Kanada légterét cseszegetik, pedig maradhatnának tényleg a seggükön, és nyugodtan elismerhetnék, hogy a főnök olyan lukat rúgott, hogy kificamodott a csípője. Vagy ne ismerjék el, örülködjenek, h nem kell bérletet fizetni a Krímért, oszt legyen kuss. De nincsen. 1961-ben rendszeresített tetűlassú bobázókkal dzsemboriznak, amik egyszer még véletlenül le találnak pottyanni (persze az orosz technika visszapattan), beszólogatnak, és szó mi szó, kínosan fárasztóak az idiotizmusukkal. Mindenkit fárasztanak. És mondjuk háborús bűnösök már többszörösen: Csecsnia, Grúzia és most Ukrajna. Asszem, a háborús bűn nem évül el, szal többszörösen érettek a bitóra. Inkább ügyvédre gyűjthetnének, de talán valaki már megsúgta nekik, h fölösleges.

    Hogy a jenkik ugatnak? Igen, a jenkik ugatnak, még a demokrata jenkik is ugatnak, a konzervatívokról ne is szóljunk... és 2016-ben választás lesz, és addigra állati jó lenne, ha Putyin le tudná állítani magát, mert konzervatív kormányzás esetén nem sok időbe fog telni, h az ukrán B-szektor olyan fegyverekkel szaladgáljon, amivel pikk-pakk szarrálövik az összes létező orosz haditechnikát, benne az emberekkel, hogy végül egyedül a nukleáris rakéták bevetése marad, amik mondjuk 1-3%-ban be is csapódnak. Ez emberek millióinak elég, a maradék viszont olvadt, radioaktív masszává változtatja Oroszországot, hiszen a silók mindenfelé el vannak szórva, mobil platformokról is lehet indítani, stb., stb. Ennyit az okkupációról. Egyszer már bebizonyosodott, hogy rakétavédelni pajzs az orosz gazdaság bukását jelenti (ezért hepciáskodnak most Dániára), most is azt jelentené. A született hódítók már megint elbuknak mielőtt egyáltalán kipucolnák a nagyapáktól örökölt csizmáikat.
    Az egész film logikájáról: Nem kell Moszkvát felgyújtani a hódítók előtt, Moszkva előbb elhamvad, üveggé olvad, minthogy egy katona kitenné a lábár a gyakorlótérre. Senki nem is akarja meghódítani Oroszországot, mert minek? Nem úgy mennek ma már a dolgok. Ha valamire gondolni lehet, az az, hogy már megvannak az emberek akik átveszik Putyin helyét, és ezért pánikol. És vele együtt pánikolnak a gengszterhaverok is, mert ők sem élhetik túl. Ekkor viszont nem igazán értem, minek keménykedni. Ukrajna elveszett – kibírta volna, nem? Amit most grüdol, azt már nehezebb lesz. Sokkal nehezebb. Magára borította a szarosbilit...

    VálaszTörlés
  7. De ha már mindenképpen a jenkikkel van gondunk, vagyis OFFolunk egy jót (bár sajnálom, h az eredeti pojén elsikkad), hát igazából jenki az újságíró csaj, de akinek dolgozik, az már régen nem jenki, hanem egy multinacionális cég – pontosabban érdekeltség. Asszem, Putyinnak is azzal lehet leginkább gondja... Esetleg elkezdtek többet pengeti személyes csecsen bérgyilkosának, sőt szó volt arról is, hogy előre szóltak, megkezdik a palaolaj-palagáz kitermelést, ami ugye mindenképpen szarba nyomta a ruszkik fejét, mert néhány hát alatta a világ vezető kitermelőjévé röpítette a jeniket. Valami volt, ezt tudjuk, sőt azt os tudjuk, hogy az ukrán tüntetések előtt meár megvolt az a valami. A tüntetések kirobbanásakor, már megvolt a terv, amit most végrehajtanak...

    VálaszTörlés
  8. nem igazán meglepő fejlemény tehát:http://index.hu/kulfold/2015/03/24/obama_szenatus_amerika_ukrajna_fegyver/

    VálaszTörlés
  9. http://index.hu/belfold/2015/09/01/annyira_tetszettek_a_magyar_punkok_a_menekult_kisgyerekeknek_hogy_alig_akartak_oket_hazaengedni/

    VálaszTörlés